ارسال : 1400/9/6 - 10:57:13
ویرایش : 1400/9/6 - 10:59:25

کارآموزی دوره‌ای برای اثبات آموخته‌های تئوری است. در واقع فرد کارآموز در این دوره آموخته‌های خود را در دوره‌های مختلف به هم پیوند می‌زند و تبدیل به یک توانایی انجام کار می‌کند. دوره‌های کارآموزی که مدت زمان آن از طرف دانشگاه مشخص می‌شود، بهترین زمان برای افزایش توانایی می‌باشد.

در محلی که مشغول به گذراندن این دوره هستید حتما باید مسئول و متخصص‌هایی در حوزه کاری شما وجود داشته باشند که شما را راهنمایی کنند. به هیچ وجه در مکان‌هایی که افرادی در رشته و حوزه کاری شما جهت راهنمایی شما وجود ندارد مشغول به کار نشوید.

در کارآموزی باید کاراهایی مرتبط با رشته کارآموز صورت بگیرد‌. در بیشتر سازمان‌ها و شرکت‌هایی که کارآموز قبول می‌کنند عمده زمان و یا تمام زمان فرد کارآموز را صرف کارهایی غیرفنی و غیرمرتبط می‌کنند. همانطور که گفتیم کارآموزی دوره‌ای برای اثبات توانایی و آموخته‌ها و زمانی برای افزایش یادگیری در محیط کار واقعی می‌باشد، پس اگر در سازمان یا شرکتی کارها و پست‌هایی غیرمرتبط با رشته‌تان به شما داده شد به هیچ وجه قبول نکنید. چون مطمئنا به شما کمکی در ورود به بازار کار نخواهد کرد.

شما پیش از کارآموزی در دانشگاه آموزش‌های تئوری را دیده‌اید، پس از کارکردن در شرکت‌هایی که زمان شما را برای آموزش‌های تئوری تلف می‌کنند اجتناب کنید.

کارآموزی همانطور که از نامش پیداست، دوره‌ای برای یادگیری است. شما در این دوره هیچ حقوقی دریافت نمی‌کنید و یا در موارد بسیار بسیار نادر یک مبلغ اندک آنهم در صورتی که اثبات کنید توانایی لازم را داشته‌اید دریافت می‌کنید.

در برخی از شرکت‌ها جهت سوء استفاده از کارآموزان علاوه بر اینکه مبلغی در ازای گذراندن دوره کارآموزی دریافت می‌کنند ، پروژه‌های خود را نیز به کارآموزان می‌سپارند تا به صورت رایگان برایشان انجام دهند.

دوره‌های کارآموزی معمولا دوره‌ای بین ۱ تا ۳ ماه هستند. در صورتی که شرکتی بیش از این زمان از شما بخواهد که کار کنید، قطعا دلیل دیگری جز سوء استفاده ندارد. مگر اینکه بخواهد که به صورت رسمی در آن شرکت مشغول به کار شوید.

عدم آموزش صحیح و کمبود توانایی‌ها باعث شده خیلی از شرکت‌های خوب از پذیرش کارآموز خودداری کنند. اگر روابط اجتماعی خوبی داشته باشید و بتوانید با کارکنان شرکت و یا رئیس آن شرکت ارتباط برقرار کنید و توانایی‌های خودتان را به اون نشان دهید، سپس اقدام به کارآموزی کنید شانش بیشتری برای گذراندن دوره کارآموزی خود در آن شرکت را دارید.

سعی کنید شرکت‌های خصوصی که به صورت خیلی تخصصی و مرتبط با رشته‌تون فعالیت دارند رو برای کارآموزی انتخاب کنید. شرکت‌های خصوصی خوب علاوه بر اینکه بیشترین کمک رو به افزایش توانایی‌های شما می‌کنند، بلکه در صورت راضی بودن از کارتان احتمال استخدام و جذب شدن در این شرکت‌ها برایتان بیشتر است.