ارسال شده توسط جعغر مرادیان
79
ارسال : 1401/8/18 - 17:32:07
ویرایش : ویرایش نشده

در میان حواس پنجگانه، حس بصری دربرگیرنده اغلب پردازش های حسی است زیرا که هر اتفاق و رخدادی که در اطراف ما روی می دهد به صورت تصویر یا عکس می باشد. به طور کلی می توان اینگونه بیان داشت که انسان ها از طریق حس بینایی و کامپیوترها از طریق فناوری بینایی ماشین می توانند، تصاویر را دریافت کنند و سپس درک و پردازش نمایند.

ادامه مطلب

در میان حواس پنجگانه، حس بصری دربرگیرنده اغلب پردازش های حسی است زیرا که هر اتفاق و رخدادی که در اطراف ما روی می دهد به صورت تصویر یا عکس می باشد. به طور کلی می توان اینگونه بیان داشت که انسان ها از طریق حس بینایی و کامپیوترها از طریق فناوری بینایی ماشین می توانند، تصاویر را دریافت کنند و سپس درک و پردازش نمایند. از آنجایی که انسان به دلایل متعدد همچون خستگی قادر به انجام همه امور نمی باشد و احتمال بروز خطا و اشتباه در آن بالا است، در چندین سال اخیر با پیشرفت تکنولوژی، فناوری های بینایی کامپیوتر و پردازش تصویر توانسته اند کار را برای انسان ها راحت کنند.


شرکت نوین ایلیا صنعت، نماینده برتر و رسمی برندهای باسلر و سنسوپارت در ایران می باشد. این شرکت توانسته با بهره مندی از آخرین دانش روز و افراد توانمند در زمینه مشاوره و راهنمایی در حوزه های بینایی ماشین، پردازش تصویر، انواع سنسورها و دوربین های تشخیص رنگ فعالیت های گسترده و مثمرثمری داشته باشد. ساخت و اجرای پروژه‌های اتوماسیون صنعتی، آموزش و ارائه یک ورژن دمو از تجهیزات و نرم‌ افزارها، به‌روزسانی نرم ‌افزارها و کالیبراسیون از خدمات ارزنده این شرکت است. برای اطلاعات بیشتر از خدمات ما می‌ توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

تعریف پردازش تصویر

به زبان ساده می توان این گونه بیان داشت که پردازش تصویر به یکسری از فرآیندهایی گفته می شود که بر روی تصویر یا عکس انجام می گیرد تا بتوان داده ها و اطلاعات را از آن استخراج نمود. امروزه پردازش تصویر در تمام امور زندگی بشر تاثیر گذاشته است و کامپیوترها بدون دخالت انسان می توانند به درک تصاویر و ویدیوها بپردازند. این فناوری هسته اصلی مبحث بینایی کامپیوتر می باشد و این امکان را فراهم می سازد تا بتوان از تصاویر متعدد در یک زمان، اطلاعات زیادی را استخراج کرد.

از آنجایی که انسان فقط قادر به دیدن تصاویر به صورت آنالوگ می باشد، فناوری های منحصر به فرد به کمک ما آمده اند تا با استفاده از انواع دوربین و سنسور صنعتی پیشرفته همراه با نرم افزارها و زبان های برنامه نویسی مربوطه به پردازش تصاویر دیجیتال در چندین مرحله بپردازند.

حال این سوال مطرح می گردد چه نرم افزارها و برنامه هایی برای پردازش تصاویر استفاده می گردد. باید بیان داشت که شرکت های مطرح مانند باسلر و سنسوپارت که ارائه دهنده دوربین و سنسور صنعتی برای پردازش تصویر می باشند، بر حسب هر دوربین، نرم افزار مخصوص به آن را ارائه می دهند. از زبان های برنامه نویسی که برای پردازش تصویر به کار برده می شود، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

·         Open CV

·         Scikit-Image

·         Scipy

·         Pillow

·         Matplotlib

·         SimpleITK

·         Numpy

·         Mohatas


اهداف و مزایای پردازش تصاویر چیست؟

اهداف اصلی که برای پردازش تصویر به کار برده می شود شامل موارد زیر است:

·         تجسم که جهت یافتن اشیایی که در تصویر قابل مشاهده نمی باشد، استفاده می گردد.

·         تشخیص که جهت شناسایی اشیاء در تصویر به کار می رود.

·         شفافیت و بازیابی که جهت ارائه یک تصویر باکیفیت به کار می رود.

·         تشخیص الگو که جهت شناسایی و اندازه گیری الگوهای مختلف در تصویر استفاده می شود.

·         بازیابی که برای جستجو و مرور تصاویر از پایگاه داده به کار می رود.

از مزایای استفاده از پردازش تصویر می توان به مواردی همچون دسترسی ساده به اطلاعات و تبادل آنها، صرفه جویی در زمان، بهبود ارائه خدمات و کاربردهای متنوع و بی نظیر اشاره نمود.

کاربردهای مختلف پردازش تصویر

پردازش تصاویر با استفاه از دوربین ها و سنسورهای صنعتی توانسته است انقلابی مهمی را در حوزه های مختلف از جمله موراد زیر ایجاد نماید:

·         پزشکی: تشخیص و درمان بیماری ها، پایه های اصلی علوم پزشکی می باشند که از کاربردهای پردازش تصویر در این علم می توان به تصویربرداری پرتو گاما، اسکن PET، تصویربرداری اشعه ایکس، سی تی اسکن و تصویربرداری فرابنفش UV اشاره نمود.

·         دوربین بارکدخوان: امروزه اشیاء مختلف دارای کدهای شناسایی هستند که حاوی اطاعات مهمی می باشند و جهت خواندن آن باید از دوربین های مخصوص مانند بارکدخوان استفاده کرد. از دوربین بارکد خوان در صنایع غذایی، داروسازی، آرایشی و بهداشتی، صنعت بسته بندی، اتوماسیون کارخانه ای و ... جهت خواندن کدهای تک بعدی و ماتریسی و داده های حک شده بر روی فلز، پلاستیک، شیشه و کاغذ استفاده می گردد.

·         دستگاه سورتینگ میوه و صیفی جات: درجه بندی و بسته بندی صیفی جات و میوه ها بر اساس کیفیت یکی از فاکتورهای مهم جهت فروش و صادرات می باشد که این امر از طریق دستگاه سورتینگ میوه و صیفی جات قابل اجرا می باشد. دوربین های صنعتی بر روی تسمه نقاله قرار می گیرند و می توانند با اسکن خط به خط و با سرعت و دقت بالا به بازرسی میوه ها و صیفی جات بر اساس رنگ، اندازه، وزن و کیفیت بپردازند.


از دیگر کاربردهای مهم پردازش تصویر می توان به افزایش وضوح و ترمیم تصویر، دوربین های پلاک خوان و سرعت سنج، سنجش از دور، انتقال و کدگذاری، تشخیص موانع، ربات‌های مسیریاب، پردازش رنگ و تشخیص الگو اشاره نمود.