ارسال شده توسط جعغر مرادیان
83
ارسال : 1401/3/7 - 14:15:28
ویرایش : 1401/3/7 - 15:23:17

آشنایی و دریافت نوبت مطب بهترین مشاوران روانشناس کرج آیا با انواع روانشناس و حوزه‌های مختلف این تخصص آشنایی دارید؟ آیا برای پیداکردن راه‌حل مشکلات خود به دنبال روانشناس هستید؟ احتمالاً گاهی در...

ادامه مطلب

آیا با انواع روانشناس و حوزه‌های مختلف این تخصص آشنایی دارید؟ آیا برای پیداکردن راه‌حل مشکلات خود به دنبال روانشناس هستید؟ احتمالاً گاهی در زندگی شخصی، کسب‌وکار یا ارتباطات خود با مشکلاتی مواجه شده و نمی‌دانسته‌اید به چه کسی رجوع کنید. بسیاری از ما از تخصص‌های فرعی روانشناسی اطلاعی نداریم و دقیقاً نمی‌دانیم برای مشکلات خود باید به چه روانشناسی مراجعه کنیم.

در این مطلب می‌خواهیم بهترین پزشکان متخصص روانشناس در کرج را به شما معرفی کنیم و به شما بگوییم چطور برای گرفتن مشاوره آنلاین پزشکی و نوبت اینترنتی با بهترین دکترهای متخصص کرج اقدام کنید.

 
 
 

 روانشناسی چیست؟

قبل از معرفی انواع روانشناس، بهتر است با روانشناسی آشنا شویم. روانشناسی به علم مطالعه ذهن انسان و نحوه‌ی تأثیر آن بر رفتار گفته می‌شود. روان‌شناسان برای درک رفتارانسان‌ها تحقیقات بسیاری انجام داده و مجموعه رفتارها را ارزیابی می‌کنند. تفاوت روانپزشک با روانشناس در این است که روانشناسان اجازه تجویز دارو نداشته و در صورت نیاز به دارو برای درمان، بیمار را به روانپزشک ارجاع می‌دهند.

یک روانشناس خوب باید مدام تحقیق کند و مطالعات به‌روزی داشته باشد، تا در موضوعی خاص صاحب‌نظر شود. روانشناس باید بتواند راهنمایی حرفه‌ای و مفید به افراد ارائه دهد. همچنین باید بر نحوه‌ی نگرش دیگران در مورد محیط، اجتماعات و سایر افراد تأثیر بگذارد.

 

انواع روانشناس

بسیاری از افراد زمانی که اصطلاح دکتر روانشناس را می‌شنوند، تصور می‌کنند، یک خانم یا آقا در دفتر خود نشسته و بیمار روبروی او روی مبل چرمی می‌نشیند و روانشناس هم در حین صحبت بیمار مواردی را یادداشت می‌کند. بدون شک روان‌شناسان زیادی گفتگو درمانی انجام می‌دهند. اما این تخصص تنها در این زمینه نبوده و روان‌شناسی حوزه‌های مختلفی دارد. در ادامه انواع روانشناس را به شما معرفی کرده و انواع تخصص آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

۱. روانشناس تجربی

وظیفه این روان‌شناسان پژوهش و انجام آزمایش‌ها برای افزودن دانش بیشتر به علم روانشناسی است. این روان‌شناسان در زمینه تحقیقات آموزش‌دیده و بر موضوعات مختلفی کار می‌کنند. در این حوزه روانشناس در یک زمینه خاص تخصص داشته و سپس کار تحقیقاتی را باتوجه‌به دانش خود انجام می‌دهد.

روان‌شناسان زیادی هستند که تمام وقت خود را صرف تحقیقات نمی‌کنند. ممکن است روانشناس در حوزه‌ی درمان هم فعالیت داشته باشد و در کنار آن به کارهای تحقیقاتی هم مشغول شود. این متخصصان معمولاً در مراکز اختصاص‌داده‌شده به تحقیقات یا دانشگاه‌ها کار می‌کنند. همچنین برخی شرکت‌ها تأمین مالی چنین تحقیقاتی را برعهده می‌گیرند. داده‌ها و نتایج به‌دست‌آمده به درخواست شرکت بوده و سازمان از آن‌ها استفاده می‌کند.


۲. روانشناس بالینی

یکی از انواع روانشناس درمانگر بالینی است. متخصصانی که در شاخه بالینی فعالیت می‌کنند وظیفه ارزیابی و مداخله در اختلالات مختلف را دارند. این اختلالات مواردی هستند که بیمار را تحت تأثیر قرار می‌دهند. روانشناس بالینی به دنبال درک چگونگی بروز یک بیماری روانی، نحوه شروع آن و چگونگی درمان بیمار است. پس از ارزیابی‌های لازم، روانشناس برنامه‌های درمانی را اجرا می‌کند.

در روانشناسی بالینی ممکن است تخصص‌هایی مانند اعتیاد، اختلالات رفتاری، اختلال در خوردن و غیره وجود داشته باشد. روانشناس بالینی می‌تواند طیف وسیعی از بیماران با آسیب‌ها و اختلالات روانی را درمان کند. اما اگر روانشناس در زمینه موردنظر شما تجربه بیشتری داشته باشد، درمان احتمالاً موفق‌تر خواهد بود.



روانشناسی بالینی رشته پرکاربردی است. این روان‌شناسان در بیمارستان‌ها، کلینیک‌های سلامت روان و حتی در مشاغل خصوصی کار می‌کنند. روان‌شناسان بالینی ممکن است در زمینه جمعیت‌شناسی بیماران خاصی مانند جانبازان، سالمندان یا نوع خاصی از بیماری‌های روانی تخصص داشته باشند.

۳. روانشناس عمومی

روانشناسی عمومی پایه و اساس علم روانشناسی است. این تخصص به اصول اساسی، مشکلات و روش‌های رشد انسان، احساسات، انگیزه، یادگیری، حافظه، حواس، تفکر، ادراک، پردازش و هوش می‌پردازد. روانشناس عمومی باید دررابطه‌با فرایندهای تفکر، شخصیت شناسی، آزمایش‌های روانشناختی، اختلالات رفتاری و سلامت روان اطلاعات کاملی داشته و در تمامی این حوزه‌ها به بیماران کمک کند.

4. روان‌درمانگر

این نوع روان‌شناسان هم مانند روان‌شناسان بالینی کار می‌کنند. هدف آن‌ها کمک به افرادی است که برای حل مشکلات خود نیاز به مشورت دارند. روان‌درمانی تکنیک‌های مختلفی را برای بهبود کیفیت زندگی بیماران ارائه می‌دهد. برخلاف روانشناسی بالینی، روان‌درمانی بر اساس قانون تنظیم نمی‌شود. زیرا روان درمانگران با آسیب‌های روانی شدید روبرو نمی‌شوند.

روان‌درمانگر دررابطه‌با مشکلات در روابط انسانی یا مسائل احساسی کار می‌کند. در واقع کار یک روان‌درمانگر برخلاف کار روانشناس بالینی نیست. در برخی موارد این دو متخصص می‌توانند با هم به بیمار کمک کنند. روان‌درمانگران می‌توانند هم‌زمان از رویکردهای مختلف مانند اومانیسم، روانکاوی و درمان رفتاری شناختی استفاده کنند.

 

تفکیک انواع روانشناس بر اساس تکنیک درمانی

اگر به دنبال مشاوره با یک روانشناس هستید، باید بدانید روان‌شناسان از تکنیک‌های مختلف و روش‌های متفاوتی برای درمان استفاده می‌کنند. در ادامه نگاهی به انواع متداول درمان و انتخاب بهترین روش برای بیماران می‌اندازیم.

۱. روانشناس رفتار درمانگر

این روش یک رویکرد متمرکز و اقدام محور است. برخی رفتارها از چیزهایی که درگذشته آموخته‌اید، منشأ می‌گیرد. رفتاردرمانی به بیمار در تغییر واکنش‌های رفتاری کمک می‌کند. در جلسه مشاوره زمان زیادی صرف صحبت در مورد دلایل رفتار نمی‌شود. بلکه روش‌هایی برای تغییر واکنش‌ها و الگوهای رفتاری ارائه می‌شود.


2. روانشناس رفتاری شناختی (CBT)

این رویکرد کوتاه‌مدت بوده و شبیه به رفتاردرمانی است. اما در این روش الگوهای فکری و افکار مشکل‌ساز هم بررسی می‌شود. در جلسات مشاوره روی شناسایی الگوها کار می‌شود و در مورد چگونگی تأثیر منفی آن‌ها اطلاعات به دست می‌آید.  


۳. طرح‌واره درمانگر

طرح‌واره درمانگر روشی مؤثر برای مفهومی‌سازی و درمان اختلالات شخصیت است. در این روش به رابطه درمانگر و بیمار و پتانسیل آن برای تأثیر اصلاحی تأکید می‌شود. روانشناس در این روش از تکنیک‌های تجربی برای تغییر احساسات منفی نسبت به خاطرات بد کودکی استفاده می‌کند.


لیست بهترین دکترهای متخصص روانشناس کرج

 

در اینجا لیستی از بهترین متخصص روانشناسی کرج را برای شما آماده کرده‌ایم:

1.     دکتر زهره برزگر (دکترای روانشناسی)

2.     خانم مریم ناظریان (کارشناس ارشد روانشناسی مشاور خانواده/زوج درمانگر)

3.     دکتر سیده فرسیما حسینیان (دکترای روانشناسی)

4.     خانم فاطمه باجلان (کارشناسی ارشد روانشناسی)

5.     خانم مریم شمس الدین میگونی (کارشناسی ارشد روانشناسی)

6.     دکتر وحیده سمیعی (دکترای روانشناسی، روانشناسی خانواده)

7.     خانم عاطفه سرزغیم (کارشناسی ارشد روانشناسی)

8.     دکتر سمیه باستین (دکترای روانشناسی)

9.     دکتر علی کریمی (دکترای روانشناسی، روانشناسی بالینی)

10.خانم زهره روددهقان (کارشناسی ارشد روانشناسی)

 

چطور بهترین دکتر متخصص روانشناس کرج را پیدا کنم؟

شما می‌توانید برای دریافت مشاوره پزشکی و نوبت مطب بهترین دکترهای متخصص روانشناس کرج به سایت دکترتو مراجعه کنید. در دکترتو شما می‌توانید با بهترین دکترهای متخصص و فوق تخصص کرج آشنا شوید، نظرات و تجربه‌های دیگران از مراجعه به آن پزشک را بخوانید و بررسی کنید و زمانی که پزشک مورد نظرتان را پیدا کردید، به راحتی و فقط با چند کلیک از پزشک نوبت بگیرید. دیگر نیازی نیست برای گرفتن نوبت از خانه بیرون بروید، ترافیک را تحمل کنید، وقت صرف کنید و یا حتی تلفن را بردارید