۱. نداشتن انگیزه
بسیاری از ما در پشت کارهایی که انجام میدهیم هیچ هدف و انگیزهای نداریم. بیانگیزه و بیهدف بودن باعث میشود کاری که انجام میدهیم به نحواحسن انجام نشود.
سعی کنید انگیزهای برای کارهای که انجام میدهید داشته باشید و زمانی که برای انجام آن کار اختصاص میدهید برایتان مفید باشد.
۲. مزاحمتهای خارجی
اکثر دانشآموزان و دانشجویان عادت دارند موقع درس خواندن گوشی خود را چک کنند یا تلویزیون را باز بگذارند یا کنار دست خود خوراکی بگذراند و... . هنگام درس خواندن سعی کنید تمام تمرکز خود را بر روی درس خواندن بگذارید و به هیچ وجه وسیلههایی که باعث شود تمرکزتان به هم بخورد در دور و اطرافتان نگه ندارید.
۳. خواب نامنظم و ناکافی
خواب نامنظم و کم یکی از دلایلی است که باعث میشود فرد تمرکز کافی بر روی درس خواندن نداشته باشد. درس خواندن تا دیر وقت یا دیر بیدار شدن و نظم نداشتن در خواب کاملا ذهن شما را درگیر و تمرکزتان را به هم میزند و باعث خستگی ذهن نیز میشود.
۴. تنبلی
تنبلی و دست دست کردن برای شروع درس خواندن کاملا باعث میشود از برنامههای خود عقب بیوفتید و باعث استرس و اضطراب نیز میشود. سعی کنید در طول روز برای کارهایتان اولویت مشخص کنید و به هر نحوی کارهای مشخص شده را انجام دهید.
۵. انجام چندین کار به صورت همزمان
گوش دادن به موزیک هنگام درس خواندن، حرف زدن، تولید محتوا در فضای مجازی و... باعث میشود نتوانید خوب بر روی درسهایتان تمرکز کنید و خوب یاد بگیرید. سعی کنید هر کاری که انجام میدهید، در آن لحظه تمام تمرکزتان بر روی کار انجام شده باشد.
۶. نداشتن برنامه ریزی
قبل از خواب سعی کنید برای روز بعد خود یک برنامه تعیین کنید و زمان مطالعهتان را دقیق یادداشت کنید. نوشتن برنامه باعث میشود تا شما سردرگم نباشید و بدانید که در چه زمانی میخواهید چه کاری انجام دهید. این کار باعث میشود تا تمرکز و مدیریت بیشتری بر روی کارهایتان داشته باشید.
۷. برنامه غذایی اشتباه
نداشتن یک برنامه غذایی درست و عدم تحرک و ورزش نکردن باعث میشود به مرور زمان ذهن ما قدرت یادگیری و تمرکز خود را از دست بدهد. استفاده از غذاهای ناسالم و پرکالری علاوه بر اینکه باعث میشود از لحاظ جسمی سالم نباشیم بلکه بر روی مغزمان نیز تاثیر مستقیم دارد.