ارسال : 1400/9/27 - 09:07:02

پرکاربردترین و مرسوم‌ترین روش‌های درس خواندن که در ادامه این مطلب به آن اشاره خواهیم کرد، طبق تحقیقات انجام شده اشتباه‌ترین روش‌ها برای درس خواندن هستند.

روش Rereading یکی از روش‌های درس خواندن اشتباه می‌باشد که اکثرا همه به همین روش درس می‌خوانند. در این روش شما یک کتاب یا یک صفحه از یک کتاب را چندین بار می‌خوانید تا مطمئن شوید که یاد گرفته‌اید. این روش مرسوم‌ترین و محبوب‌ترین روش درس خواندن در بین اکثر دانش‌آموزان و دانشجویان می‌باشد. اما یکی از بدترین روش‌ها برای درس خواندن می‌باشد. چون عملاً در این روش شما چیزی یاد نمی‌گیرید و فقط برای مدت کوتاهی مطلبی را حفظ می‌کنید.

روش دوم درس خواندن اشتباه و رایج هایلایت کردن است. زمانی که شما مطالب مهم در یک کتاب را هایلایت می‌کنید تا بعدها دوباره آنها را بخوانید، احتمال اینکه بعدها زمان پیدا کنید و دوباره آنها را مطالعه کنید بسیار کم است.

سومین روش اشتباه درس خواندن خلاصه نویسی می‌باشد. خلاصه نویسی هم مانند هایلایت کردن است. در این روش هم شما ممکن است زمان کافی برای مطالعه نداشته باشید و هم اینکه خود خلاصه نویسی هم زمان زیادی از شما برای خلاصه کردن یک مطلب و نوشتن آن می‌گیرد.

اما یکی از بهترین روش‌های درس خواندن این است که شما در مورد یک مطلبی خوب فکر کنید و چیزهایی که یاد گرفته‌اید و در یادتان مانده است را یادداشت کنید. تاثیری که فکر کردن روی یک موضوع در یادگرفتن آن دارد بسیار بسیار بیشتر از خواندن مطالب زیاد در مورد آن موضوع می‌باشد.

زمانی که شما راجب یک موضوع منابع زیادی را مطالعه می‌کنید، باید بتوانید اطلاعات و دانشی را که راجب آن به دست آوردید به صورت خلاصه بر روی کاغذ بیاورید. اما مطالعه زیاددرباره  یک موضوع از منابع مختلف فقط باعث می‌شود نتوانید اطلاعاتتان را جمع‌بندی کرده و خلاصه نویسی کنید. پس قبل از اینکه شروع به مطالعه و یادگیری کنید خوب فکرکنید.

دومین روش بسیار خوب در یادگیری دروس، تست زدن و محک زدن خود می‌باشد. ممکن است شما یک مطلبی را بخوانید و اطلاعاتی راجب آن داشته باشید. اما هنگام تست زدن عملکرد خوبی نداشته باشید. پس توصیه می‌شود در مورد هر چیزی که در حال یادگیری آن هستید تست آموزشی نیز راجب آن بزنید.