ارسال شده توسط فاطمه سلیمان پور
135
ارسال : 1400/9/7 - 10:32:02
ویرایش : 1400/9/7 - 11:16:52

در این بخش تصمیم داریم موقعیت‌های شغلی که یک مهندس نرم‌افزار در بازار کار برخوردار می‌باشد را مورد بررسی قرار دهیم.

ادامه مطلب

Web Developer :

برنامه نویس های وب رو می‌توان در سه دسته تقسیم بندی کرد:

Front End Developer :
این دسته از برنامه نویس‌ها کسانی هستند که با ui سایت در ارتباط هستند و برای آنها کد نویسی می‌کنند و سر و کاری با سخت افزار ندارند. این دسته از برنامه نویس‌ها وب اپلیکیشن و وب سایت رو با توجه به مرورگرهای مختلف بهینه سازی می‌کنند و با توجه device های مختلف شکل ظاهری و نمایش وب اپلیکیشن و وب سایت را تطبیق می‌دهند. بازار کار برنامه نویسی Front End فوق العاده خوب و درخواست Front End Developer بسیار زیاد است.
Back End Developer :
مجموعه پردازش‌هایی که برای انتقال اطلاعات از کاربر به دیتابیس انجام می‌شود و داده‌ها را مدیریت شده مرتب شده گزارش می‌دهد. تمام این کارها در Back End توسط Back End Developer انجام می‌گیرد.
Full Stack Developer :
دسته سوم از برنامه نویسان وب که Full Stack Developer هستند، اشخاصی هستند که هم به Front End و هم به Back End تسلط دارند. تعداد افرادی که در حوزه Full Stack فعالیت می‌کنند بسیار کم است. زیرا تکنولوژی‌ها و مباحث سمت Front End آنقدر گسترده و وسیع است که فردی که در این حوزه در حال فعالیت است مدام باید اطلاعات و دانش خود را اپدیت کند. 
Mobile Developer :
برنامه نویسان موبایل در واقع همان توسعه دهندگان و حراحان اپلیکیشن‌های موبایل می‌باشند. دو پلتفرم اصلی که امروزه بیشترین استفاده بازار کار را دارا هستند android و IOS می‌باشد. 
برنامه نویسانی که در حوزه اندروید فعالیت دارند، باید مسلط به زبان برنامه نویسی ml, java و یکی از فریم ورک‌های جاوا تحت عنوان Kotlin باشد.
اما افرادی که می‌خواهند در زمینه ساخت برنامه‌هایی به زبان IOS فعالیت کنند باید به زبان‌های برنامه نویسی Xml و swift تسلط داشته باشند. قبل تر ها از زبان objectic-c برای ساخت اپلیکیشن‌هایی به زبان IOSاستفاده می‌شد اما در حال حاضر شرکت اپل سرمایه گذاری زیادی روی swift کرده است که این زبان، زبان اختصاصی شرکت اپل می‌باشد و به صورت اپن سورس می‌باشد که روی سیستم عامل‌های mac, IOS و Watch Os کارکرد دارند.
یک Front End Developer می‌تواند کارهای یک Mobile Developer را نیز انجام دهد. اما برنامه‌هایی که عرضه می‌کنند، اپلیکیشن‌های تخصصی و وابسته به سخت افزار نیستند. 
Game Developer :
این دسته از افراد زیر شاخه Graphic Developer ها قرار می‌گیرند که حوضه کاری آنها، کار با گرافیک، انیمیشن، نور و... می‌باشد. Game Developer ها با زبان‌هایی مثل  #c++ , c و ابزارهایی‌ مثل Directx, OpenGL و Unity بازی‌هایی را طراحی و کد نویسی می‌کنند. 
Ul_Ux developer :
در شرکت‌های بزرگ مثل اپل که محصولات پرطرفداری در بازار عرضه می‌کنند این برنامه نویس‌ها نقش مهمی در شرکت دارند. Ul_Ux Developer ها وظیفه دیزاین و طراحی اپ ها را برعهده دارند.
فضای یک اپلیکیشن و وب‌سایت از مهم‌ترین شاخص‌ها در جذب کاربر می‌باشد برای همین Ul_Ux Developer ها نقش بسیار مهمی در این شرکت‌ها دارند. 
Data Science Engineer :
افراد متخصص در این حوزه یک دیتابیس طراحی می‌کنند و با استفاده از اپلیکیشن‌هایی که در اختیار دارند، اطلاعات را جمع‌آوری می‌کنند و تبدیل به دانش می‌کنند و در نهایت آن را به مدیران اجرایی عرضه می‌کنند. 
Desktop Developer :
برنامه نویسان دسکتاپ بر روی سیستم عامل‌های لینوکس، ویندوز و mac اپلیکیشن‌هایی را تولید می‌کنند مانند فتوشاپ، اتوکد و... .
با استفاده از زبان جاوا که یک زبان مولتی پلتفرم می‌باشد برنامه نویسان دسکتاپ می‌توانند یک نرم افزار را بر روی سه پلتفرم به عینا اجرا کنند. این برنامه نویس‌ها باید تخصص بسیار زیادی در سیستم عامل داشته باشند. 
Dev - Ops :
متخصص های این حوزه، از دیگر برنامه نویس‌هایی که ذکر شد، سواد بیشتری دارند. یک متخصص Dev - Ops در واقع کار تحلیل، خطایابی و تست یک اپلیکیشن را بر عهده دارند. 
یک مهندس نرم افزار می‌تواند در تمام گرایش‌ها و شغل‌هایی که گفته شد، با توجه به علایق و توانایی خود فعالیت داشته باشد.
SEO (سئو) :
سئو بهینه سازی موتورهای جست و جو مثل گوگل، یاهو و... می‌باشد که هر کدام الگوریتم خاص خود را دارد. 
بهینه سازی در موتورهای جستجو یعنی با انجام و رعایت یک سری کارها برای موتورهای جستجو بهینه باشیم و سایت ما در گوگل و از دید کاربران جزو سایت‌های خوب و ارزشمند باشد.
لیست و رتبه‌بندی که گوگل به کاربران نشان میدهد براساس مرور اطلاعات آن سایت می‌باشد. زمانی که شما یک عبارتی را جستجو می‌کنید مرورگر به دیتابیس خود مراجعه می‌کند و سایت‌های مربوط را براساس سئوی آن سایت رتبه‌بندی و به کاربر نشان میدهد.
در واقع گوگل یک امتیازی براساس محتوای یک سایت به آن میدهد و موقع جستجو براساس آن امتیازی که به سایت داده شده است رتبه‌ای را به آن اختصاص میدهد.
.یکی از شغل‌های پردرآمد در حال حاضر در رشته نرم افزار امروزه کار در حوزه سئو می‌باشد.
متخصص‌های سئو با توجه به دانش و اطلاعات خود در این زمینه، تلاش می‌کنند تا سایت‌شان رتبه خوبی در مرورگرها داشته باشد.
Artificial Intelligence (هوش مصنوعی) :
حوزه هوش مصنوعی تولید ماشین‌های هوشمند که کارهای خاص و هوشمندی را انجام می‌دهند توسط مهندسین و متخصصین رشته های مختلف با همکاری همدیگر می‌باشد.
از زیرشاخه های رشته هوش مصنوعی که مربوط به رشته نرم افزار می‌باشد Machine Learnin و امنیت داده،روباتیک،پردازش زبان طبیعی، سیستم‌های خبره و... را می‌توان نام برد.